Malzemeler
1 paket penne makarna
1 kg mantar
300 gr kutu krema
2 adet orta boy soğan
1 yemek k. tereyağı
Şeker
Tuz ve booool karabiber
Makarnayı normal bir şekilde haşlayın. Makarna haşlanırken ayrı bir tavada küp doğranmış soğanları az yağda kavurun kavururken 1 tatlı k. şeker atın . Soğanlar öldüğünde iri doğranmış mantarları soğanların üzerine ekleyip tereyağınıda ekleyin ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavurun tuz ve karabiberi de ekleyin. Suyu çekilince kremayı ekleyin 2-3 taşım kaynayınca biraz daha karabiber ekleyin ve altını kapatın.
Haşlanmış makarnayı süzün ve tencereye alın hazırladığınız sosuda makarnanın üstüne döküp karıştırın .
Şimdiden ellerinize sağlık yanında güzel bir yeşil salata tavsiye ederim ..
Afiyet olsun ((:
Okurken bile lezzetini hissettim :)) Ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Sil