< Sayfamda çeşitli yemek tarifleri bulunmaktadır. >
< Özel günleriniz için Yaş pasta, Cupcake, Cheesecake, Donut siparişi alınır.>
< Bebek mevlütleri, Nişan, Nikah, Asker eğlenceleri, Doğum günleri gibi çeşitli temalarda kurabiye siparişi alınır.>

12 Ocak 2014 Pazar

Kaytaz Böreği

Geçenlerde yemek programlarının birinde görmüştüm bu böreği ilginç ve güzel gelmişti denemeliyim diye düşündüm ve dün annemin günü vardı benim evimde yaptık ve tabi ki bu böreği yaptım. Gerçi ilk defa yapmış olduğum için hatalarım vardı ve biraz fazla pişirdim. Ama ikinci sefere tam olacağına inanıyorum ki yinede çook lezzetliydi ve yapımı aşırı basit .


                                                         Malzemeler
                                               Hamuru için:
                                               1 kg un 
                                               1 tatlı k. tuz
                                               1 tatlı k. şeker
                                               1 tatlı k. kuru maya 
                                               Su
   
                                               Harcı için:
                                               400 gr kıyma
                                               2 adet soğan
                                               1 silme yemek k. nar ekşisi
                                               1 yemek k. salça
                                               Tuz , Karabiber , Azıcık kimyon
                                              
                                               200 gr tereyağı
                                               1 kase sıvıyağı

Önce unu geniş bir kaba alın içine tuz ,şeker ve mayayı ekleyip karıştırın daha sonra su ekleyin ama cıvık bir kıvam alana kadar ekleyin elinize yapışır şekilde olsun . Hamur dinlenirken Kıymayı alın ve içine ince doğranmış soğanları ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurun . Tereyağını eritin bir kaseye boşaltın ve diğer kaseye de sıvıyağını koyun. Ellerinizi sıvıyağıyla yağladıktan sonra dinlenen hamurunuz dan ceviz büyüklüğünde bezeler alın. Bezelere ayırma işlemi bitince ellerinizi tekrar yağlayın ve bezeleri tereyağına bolca batırıp tezgaha alıp fotoğraftaki gibi açın.


Bu işlemlerde sürekli elinizi sıvıyağ ile bezeleri tereyağ ile yağlıyoruz. Bu şekilde açtıktan sonra aşağıdan yukarıdan sağdan soldan içe doğru katlıyoruz köşedeki göründüğü gibi. Tüm işlemleri bu şekilde yapıp bezeleri bitiriyoruz . 


Üzerine yoğurduğunuz kıymalardan parça parça alıp yerleştirin yayın. Kalan yağları üzerine etrafına dökün ve 200 derecelik fırında kıymalar ve böreklerin altı pişene kadar bekletin . Ben normal börek gibi üzeri kızarana kadar bekledim tabi biraz kuru oldu :) Siz piştiği an çıkarın fırından ..

Afiyet Olsun :))







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder