< Sayfamda çeşitli yemek tarifleri bulunmaktadır. >
< Özel günleriniz için Yaş pasta, Cupcake, Cheesecake, Donut siparişi alınır.>
< Bebek mevlütleri, Nişan, Nikah, Asker eğlenceleri, Doğum günleri gibi çeşitli temalarda kurabiye siparişi alınır.>

10 Aralık 2013 Salı

Amerikan Donutları

Merhabalar, uzun süredir bu güzel donut'ların yapımını denemek ve acıkcası afiyetle yemek istiyordum ama hiçbir yerde orjinal tarif bulamadığımız için yapamıyordum en sonunda yabancı sitelerden tarif bulup yaptım ve lezzetine doyamadık :) Denemenizi tavsiye ederim.
Şimdiden afiyet olsun.

                                             
                                            Malzemeler
                                  250 gr un                            
                                  250 gr ekmek unu
                                  1/2 (10-12gr) yaşmaya
                                  250 ml süt
                                  2 yumurta
                                  70 gr şeker
                                  75 gr eritilmiş tuzsuz tereyağı
                                  1 çorba kaşığı vanilya
                                  2 tiske tuz

                                          Üzeri için

                                  185 gr pudra şekeri
                                  1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı
                                  4-8 çay kaşığı süt ( kıvama bağlı )
                                  Gıda boyası
                                  Çilek esansı ( yoksa çilek receli)
                                  30 gr bitter
                                           Süslemesi
                                   Çeşitli  sprinkles
                                   Şeker ve 10gr beyaz çikolata

          Yapmaya başlayabiliriz artık öncelikle yaş mayayı bir kapta elimizle parçalıyalım sütümüzden 1 çay bardağı kadar ekliyip mayayı eritirken 1 tatlı kaşığı şekerde ekleyip iyice karıştıralım . Ayrı bir büyük kapta iki çeşit unu karıştıralım ve üstüne hazırladığımız maya karışımını da ekleyip karıştırmaya devam ederken sırayla süt , yumurta ( kasede iki adet çırpılmış şekilde olsun) , şeker ,vanilya , tuz ekleyip 10 dakika kadar yoğurun. Tuzsuz tereyağını küp küp doğrayın ve hamuru yoğururken teker teker atarak tereyağ bitene kadar yoğurmaya devam edin . Ele yapışmıcak güzel bir hamur elde ediyoruz . Cam kaba koyuyoruz üstünü streçle kapatıp sadece ışığı açılmış frında iki katı olana dek bekleyin . Güzelce mayalandıktan sonra tezgaha un döküp hamuruda üstüne koyup güzelce açalım. Hamur açıldıktan son donut kalıpları ile keselim kalıp yoksa orta boy kase ile kesip içinide şişe kapağı ile kesebilirsiniz. Ortasından çıkanları da orta boyda olcak şekilde birleştirip yuvarlayın.

Yağlı kağıt koyulmuş tepsiye güzelce dizdikten sonra tekrar ışıklı fırına 20 dk bekletmek üzere koyalım o sırada üstünü yapalım.
Pudra şekeri, tuzsuz tereyağı , sütü ısıya dayanıklı bir kapta karıştıralım. Cezvede su kaynatalım ve suyun buharında bu malzemeleri iyice akışkan bir kıvama gelene kadar karıştıralım. Hazırladığımız karışımı ikiye ayıralım yarısına kırmızı gıda boyası ve çilek esansı( çilek reçeli) koyup karıştıralım diğer yarısına benmari usulü erittiğiniz  çikolatayı ekleyip karıştırın .
Sıra geldi tencere de yağı kızdırmaya yağ iyice kızdırıldıkdan sonra hazırladığını donutları yağın içine atın sıçramaz dibe battığı gibi hemen yukarı çıkar yağın içinde kalan yarısı kızardıktan sonra diğer yarısını çevirin ve kızarınca çıkarın sırayla bu işlemleri yapın ve hazırladığınız iki sostan birine batırarak sprinkle' a da batırın sırayla bir çilekli bir çikolatalı bu işlemi devam ettirin.Yuvarlak olanları şekere bulayın . Beyaz çikolatayıda benmari usulü eritin  ve çikolataya veya çileğe batırdığınız donutların üzerine şekil çizin çeşit çeşit süsleyin :) Şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder