4 adet pırasa
2 adet soğan
2 adet havuç
Yarım çay b. pirinç
Yarım limon
4 yemek k. zeytinyağı
1 tatlı k. şeker
1 çay k. tuz
Havuçları ve pırasaları yuvarlak yuvarlak doğrayın. Doğranmış havuçları zeytinyağıyla 3-4 dakika kavurun.
Daha sonra pırasaları da ekleyin pırasalar hafif yumuşadıktan sonra şeker ve tuzu ekleyin kavururken yıkamış olduğunuz pirinçleride ekleyip iyice kavurun.
Su emilene kadar pişirin . Daha sonra 4-5 saat dinlendirin ve karıştırmadan güzelde servis yapın .
Benim tercihim ısıtmadan, soğuk veya ılık olarak tüketmek lezzeti öyle daha güzel çıkıyor . Pırasayı birde böyle deneyin. Afiyet olsun :))
Pırasa pek sevilen sebze değildir ama bizim evde kış aylarında zeytinyağlı veya kıymalı olarak bir kaç defa pişer. Aslında, sindirim sistemini rahatlatan, faydalı bir sebzedir. Ellerinize sağlık, afiyet olsun. Sizin her paylaşımınızda sayfanızı da ziyaret etmiş oluyorum. Ben de sizin ziyaretinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler...
YanıtlaSilEvet katılıyorum size faydalı olmasına rağmen pek sevilmeyen bir sebze , herkese önerelim pırasayı :) Çok teşekkür ediyorum mutlaka bakıcam hemen sayfanıza , sayfamı başkalarına da önerirseniz çok mutlu olurum . Teşekkürler , sevgiler ..
YanıtlaSil