Eminim her mutfağın vazgeçilmezidir köfte ve en bilinen şekliyle , kıymanın içine soğan, bayat ekmek, yumurta ve baharatlarla hazırlanandır. Ben bugün herkesin sevdiği köfteyi farklı denemek istedim ve eminim çok beğeniçeksinizdir .
Malzemeler
1 su b. ince bulgur
2 çorba k. un
1 yumurta beyazı
1 yemek k. salça
Pulbiber , Reyhan , Tuz
Sos için
1 soğan
2 domates
1 yemek k. tereyağı
1 tatlı k. salça , tuz , karabiber, reyhan
Bulgurun üzerine 1 su b. kaynar su ekleyip suyu çekmesini bekleyin bu sırada sosu hazırlayın , tereyağını bir tavaya alıp küp küp doğradığınız soğanlarıda ekleyin ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra rendelediğiniz domatesi ve salçayıda ekleyip kavurun şimdilik altını kapatın . Ve bulgura bakın suyu çekmiş olan bulgurlara un, yumurta beyazı, salça ve baharatları ekleyip iyice yoğurun, salça heryere eşit dağılsın. Yoğurduğunuz harçtan yuvarlaklar alıp tencerede kaynattığınız suyun içine atın ve 15-20 dk haşlayın , ve sudan alın.
Hazırladığınız domates sosuna, bol reyhan ,tuz ve köfteleri kaynattığınız sudan yarım su b. sudan ekleyin ve bir taşım kaynatın.
Köftelerin üstüne domates sosunuzuda döktükten sonra servis yapabilirsiniz
Not : Yanında sarımsaklı yoğurt da servis edebilirsiniz çok yakışıyor.
Afiyet Olsun :))
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder