Hem çikolata hemde şerbetli ve farklı bir lezzet arayanlar için mükemmel tarif
Brownie için:
2 adet yumurta
1 su b. toz şeker
Yarım su b. yoğurt
Yarım su b. sıvıyağ
1 su b. un
4 çorba k. kakao
1 paket kabartma tozu
Balkabağı için:
800 gr. temizlenmiş balkabağı
Üç buçuk su b. toz şeker
1 su b. su
Üzeri için:
Dövülmüş ceviz
Öncelikle brownie için geniş bir kapta yumurta ve toz şekeri krema gibi olana kadar iyice çırpın. Yoğurt ve sıvıyağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından un, kakao ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırdıktan sonra orta boy yağlanmış kare kelepçeli veya kare borcama yayın 200 derece az ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin.
Balkabağını küçük dilimler haline getirip tencereye yerleştirin ardından toz şeker ve suyu da ekledikten sonra kapağını kapatın. Orta ateşte balkabakları yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra blenderden geçirip püre haline getirin ve dolaba koyun.
Brownie piştikten sonra enlemesine kesin alt tabanını tekrar pişirdiğiniz kek kalıbına veya borcama yerleştirin arasına balkabağı püresini ve üstüne de diğer keki koyun elinizle üstten şekillendirin düz hale getirin keki. 2 saat buzdolabında beklettikten sonra üzerine cevizleri koyup servis yapabilirsiniz .
Afiyet Olsun :))
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder