Herkese günaydın normalde pazar günü paylaşacaktım fakat pazar günü trafiği nedeniyle paylaşamadım . Dışarıdaki yediklerimiz kadar lezzetli denemenizi tavsiye ederim .
Malzemeler
250 gr un
1 tatlı k. + 1 çay k. kuru maya
1 çay k. tuz
1 yarım çay k. şeker
Alabildiği kadar su
1 çay b. kadar rendelenmiş kaşar
Üzeri için tereyağı
Unu , tuzu , şekeri , mayayı aynı kaba alıp karıştırın daha sonra çay bardağıyla yavaş yavaş su ekleyip yoğurun . Cıvık ve hafif ele yapışır bir hamur elde edeceksiniz. Yoğurduktan sonra üzerini nemli bezle kapatıp 15-20 dk. bekletiniz.
Bu sırada kaşarları rendeleye biliriz . Hamur bekledikten sonra iki bezeye ayırın üzerine un dökerek parmak kalınlığında açın ve kızmış yağsız tavaya koyun alt üst kızarana kadar pişirin ve ocaktan alın . Üzerine artı şeklinde derin olmayan kesikler atın ve üçgen parçaları geri doğru çekerek içerilerine bol kaşar koyun kapatın kaşarlı olan kısmı tekrar tavaya koyun kaşarlar erisin .
Daha sonra üzerine bol tereyağı sürün . Afiyet Olsunn :))
Not : Bu ölçülerden 2-3 kişilik çıkıyor aynı ölçüyü iki veya üç katına çıkarabilirsiniz . Aynı lezzet oluyor . Veya kaşar sevmiyorsanız sade de tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder