< Sayfamda çeşitli yemek tarifleri bulunmaktadır. >
< Özel günleriniz için Yaş pasta, Cupcake, Cheesecake, Donut siparişi alınır.>
< Bebek mevlütleri, Nişan, Nikah, Asker eğlenceleri, Doğum günleri gibi çeşitli temalarda kurabiye siparişi alınır.>

22 Aralık 2013 Pazar

Kaşarlı Bazlama

Herkese günaydın normalde pazar günü paylaşacaktım fakat pazar günü trafiği nedeniyle paylaşamadım . Dışarıdaki yediklerimiz kadar lezzetli denemenizi tavsiye ederim .

 
                                                               Malzemeler
                                            250 gr un 
                                            1 tatlı k. + 1 çay k. kuru maya
                                            1 çay k. tuz 
                                            1 yarım çay k. şeker
                                             Alabildiği kadar su

                                             1 çay b. kadar rendelenmiş kaşar
                                              Üzeri için tereyağı


Unu , tuzu , şekeri , mayayı aynı kaba alıp karıştırın daha sonra çay bardağıyla yavaş yavaş su ekleyip yoğurun . Cıvık ve hafif ele yapışır bir hamur elde edeceksiniz. Yoğurduktan sonra üzerini nemli bezle kapatıp 15-20 dk. bekletiniz. 
Bu sırada kaşarları rendeleye biliriz . Hamur bekledikten sonra iki bezeye ayırın üzerine un dökerek parmak kalınlığında açın ve kızmış yağsız tavaya koyun alt üst kızarana kadar pişirin ve ocaktan alın . Üzerine artı şeklinde derin olmayan kesikler atın ve üçgen parçaları geri doğru çekerek içerilerine bol kaşar koyun kapatın kaşarlı olan kısmı tekrar tavaya koyun kaşarlar erisin . 
Daha sonra üzerine bol tereyağı sürün . Afiyet Olsunn :))

Not : Bu ölçülerden 2-3 kişilik çıkıyor aynı ölçüyü iki veya üç katına çıkarabilirsiniz . Aynı lezzet oluyor . Veya kaşar sevmiyorsanız sade de tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder