< Sayfamda çeşitli yemek tarifleri bulunmaktadır. >
< Özel günleriniz için Yaş pasta, Cupcake, Cheesecake, Donut siparişi alınır.>
< Bebek mevlütleri, Nişan, Nikah, Asker eğlenceleri, Doğum günleri gibi çeşitli temalarda kurabiye siparişi alınır.>

18 Aralık 2013 Çarşamba

Ekmekli Mantar

Bayat ekmeklerimizi değerlendirelim. Mantar sevenler için hem basit hemde lezzetine doyulmucak bir yemek .

                                                                  Malzemeler
                                                  1 kg mantar 
                                                  4-5 dilim bayat ekmek
                                                  1 büyük soğan
                                                  1 paket krema
                                                  1 çay b. süt
                                                  2 yemek k. sıvıyağ
                                                  75 gr tereyağı
                                                  1 çay k. tuz
                                                  2 su b. rendelenmiş kaşar


 




Soğanı küp küp doğradıktan sonra sıvıyağda kavurun daha sonra mantarları ve tereyağını da ekleyip suyunu salıp çekene kadar iyice kavurun . Bu sırada bayat ekmeklerinizi fırın kabına küçük küçük doğrayın . İyice kavrulmuş mantarlara tuzunu ekleyip iki kez çevirdikten sonra, ekmeklerin üstüne dökün .1 paket kremayla sütü karıştırın ve ekmeklerle mantarın üstüne dağıtarak ekleyin . Kremanın her yere bulaşması için çok hırpalamadan karıştırın. 160 derece fırında ekmekler kızarana kadar pişirin daha sonra fırını açıp üstüne kaşarlarıda ekleyip kaşarlarda eriyene kadar birazdaha bekletin ve kızarınca fırından çıkarın. 
Afiyet olsun :)) 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder